Webwinkel
Systeembord "klein gerecht" met vlakke bodem Laguna 255mmSeltmann V581
Productspecificaties
Verkoopeenheid (VE): | 6 |
---|---|
Prijs per VE: | € 69,66 |
Artikelnummer: | 853816 |
Voorraad: | op voorraad |
Afmeting: | 255mm |
Specificatie: | Hotelporselein, wit uni geschikt voor 300 grams maaltijd |
Leverancier: | SELTMANN |
Omzetgroep: | 210 |
NZI Code: | 441990 |
EAN Code: | 4052212099477 |
Productinformatie
Productreview
In restaurant Bougainville in Amsterdam hebben meesterkok Pascal Jalhay van maaltijdleverancier Marfo en Seltmann op maandag 30 oktober met het klein gerecht en bijpassend nieuw bord voor de zorgsector een belangrijke culinaire innovatie gepresenteerd.
Het gaat om de introductie van een kleine geportioneerde maaltijd (tot maximaal 300 gram) in combinatie met een speciaal daarvoor ontworpen bord met kleinere spiegel. Het reguliere bord met een doorsnee 255 millimeter heeft een spiegel van 190 millimeter; het nieuwe bord dat deze week werd gepresenteerd heeft dezelfde doorsnee, maar is uitgerust met een kleinere spiegel van 165 millimeter.
Eetlust bevorderen
Bord en gerecht zijn ontworpen om de eetlust van ziekenhuispatiënten te bevorderen. Specifiek is daarbij gekozen voor patiënten oncologie, longpatiënten en ouderen met een verminderde eetlust.
Een maaltijd van Chef Martin, het zorglabel van Marfo, weegt normaliter 400 gram. Er moest een oplossing worden bedacht voor mensen die veel energie verbruiken voor hun herstel maar tegelijk weinig zin hebben in eten. Pascal heeft speciaal voor hen een serie kleinere gerechten ontworpen van 300 gram. De gerechten voldoen nadrukkelijk aan de hoge kwaliteitsnormen: de smaken zijn op hoog niveau en alle ingrediënten zijn vers. Anders dan de grote gerechten bevatten de kleinere een relatief hoge calorische (400 kcal) en eiwitwaarde (25 gram), zodat patiënten wel de benodigde voedingsstoffen binnen krijgen.
Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW en verzendkosten. AKB.nl levert aan professionele gebruikers.
Zie voor meer informatie onze Webwinkelvoorwaarden.